Degustace brambor
Degustace brambor se staly již tradicí pro mnohé základní organizace.
|
pořadí |
odrůda |
ranost odrůdy |
varný typ odrůdy |
počet bodů |
původ |
|
1. |
Antonia |
PR |
A |
114 |
zahrádkář |
|
2. |
Glorietta |
R-VR |
A |
136 |
zahrádkář |
|
3. |
Torenia |
PR |
AB |
141 |
zahrádkář |
|
4. |
Princess |
R |
A |
144 |
zahrádkář |
|
5. |
Colette |
VR |
AB |
145 |
zahrádkář |
|
6. |
Liliana |
VR |
B |
155 |
zahrádkář |
|
7. |
Malvína |
R |
BA |
156 |
zahrádkář |
|
8. |
Antonia |
PR |
A |
157 |
velkovýroba |
|
9.-10. |
Julinka |
R |
B |
168 |
zahrádkář |
|
9.-10. |
Marabel |
R |
BA-B |
168 |
zahrádkář |
|
11. |
Marena |
PP-VP |
B |
169 |
zahrádkář |
|
12.-13. |
Granada |
PR |
B-BA |
170 |
zahrádkář |
|
12.-13. |
Red Anna |
PR |
BA |
170 |
zahrádkář |
|
14. |
Bellarosa |
VR |
B |
176 |
zahrádkář |
|
15. |
Bernina |
PR |
A |
183 |
zahrádkář |
|
16. |
Laura |
PR |
B |
184 |
zahrádkář |
Degustace brambor spočívala v hodnocení následujících vlastností podle metodiky z webových stránek www.zahradkari.cz konzistence - pevnost, lojovitost dužniny, od velmi pevné (1 bod) až po kyprou (7 bodů)
- struktura – od jemné struktury (3 body) až po hrubou (7 bodů)
- nedostatky v chuti – velmi malé nedostatky (1 bod) až velmi silné (9 bodů)
Pozn.: Hodnoceno 16 odrůd brambor (hlízy byly vařeny v páře), počet degustátorů 16.
Pořadí jednotlivých odrůd bylo stanoveno podle výsledného počtu bodů v součtu od jednotlivých degustátorů. Nižší počet získaných bodů řadí odrůdu mezi lépe hodnocenou.
Pavel Bartes
zpět
Galerie
|
|

