Odborné a informační materiály na CD a DVD

pro členy Českého zahrádkářského svazu

Pro zvyšování odborné úrovně vydává Český zahrádkářský svaz informační materiály i na CD či DVD. Jde většinou o materiály určené k prohlížení v PC, u některých videozáznamů je brán ohled i na novější DVD playery, které podporují formát AVI - DivX. Kromě DVD vyšla i knižní publikace Metodiky ochrany rostlin, další tištěné publikace zajišťujeme formou slev v nakladatelství Baštan a informujeme o nich v aktualitách.

1 2 (celkem: 20)

Okrasné zahradnictví - Mělník 2020

Školení pro odborné instruktory ČZS - Mělník 2020

Školení se konalo od 31. 7. do 2. 8. v prostorách České zahradnické akademie Mělník a bylo zaměřeno na okrasné rostliny s ohledem na na suchá stanoviště. Bylo doplněno dendrologickou prohlídkou parku Neuberg a degustací vína z Vinařství Kraus.

číst dále
Výživa a ochrana rostlin - Poděbrady 2019

Školení pro odborné instruktory ČZS - Poděbrady 2019

Ve dnech 2.-4. srpna 2019 se ve Střední zemědělské škole a Střední odborné škole Poděbrady konalo pravidelné školení Českého zahrádkářského svazu pořádané Ústředím ČZS na téma ochrana rostlin, kterému předcházely přednášky o výživě a hnojení rostlin a bylo zakončeno exkurzí do sadů firmy Fytos.cz - pracoviště Vlkov nad Lesy.

číst dále
Choroby a škůdci zahradních rostlin 2019

Soubor obrazových atlasů
Ing. Jaroslav Rod, CSc.

Obsahuje 
téměř 3 000 fotografií, více než 700 nejdůležitějších poruch, chorob a škůdců zahradních rostlin.
OVOCE nespecializované choroby, nespecializovaní škůdci, jádroviny - choroby, jádroviny - škůdci, peckoviny - slivoně, peckoviny - třešně a višně, peckoviny - broskvoně a meruňky, drobné ovoce - angrešt a rybíz, drobné ovoce - maliník a ostružiník, drobné ovoce - jahodník, skořápkaté ovoce 
ZELENINA 
nespecializované choroby, škůdci a poškození, zelenina brukvovitá, zelenina kořenová (mrkev, petržel, celer), zelenina listová (salát, špenát, řepa salátová, mangold), zelenina cibulová (cibule, česnek, pór, pažitka) zelenina plodová - okurky, tykve, - rajče, paprika, zelenina lusková (hrách, fazol)...

DVD - Vydání v roce 2019

číst dále
Bramborářské školení - Havlíčkův Brod 2018

Školení pro odborné instruktory ČZS - Havlíčkův Brod 2018

Záznam přednášek ze školení pro odborné okresní instruktory, pořádané pod patronací Výzkumného ústavu bramborářského - Havlíčkův Brod v srpnu 2018.

číst dále
Ovocnářské školení - Lednice 2017

Školení pro odborné instruktory ČZS - Lednice 2017

Záznam přednášek a exkurzí ze školení pro odborné okresní instruktory ČZS, které se konalo 28.-30. srpna v Lednici na Moravě na Zahradnické fakultě Mendlovy univerzity Brno.

číst dále
Bylinky a růže - školení pro odborné instruktory ČZS

Na počátku prázdnin - 5.-7. 7. se konalo v Hradci Králové školení pro odborné instruktory. Z přednášek a exkurzí byl pořízen videozáznam, jde o videosoubory ve formátu DIVx - AVI.

DVD - Vydání v roce 2016

číst dále
Seminář s vinařskou tématikou k Celostátní výstavě vín - Břeclav 2016

Při konání Celostátní výstavy vín s mezinárodní účastí v Břeclavi ČZS pro odbornou veřejnost uspořádal seminář s vinařskou tématikou.

DVD - Vydání v roce 2016

číst dále
Drobné ovoce - Seminář pro odborné instruktory - 2015

Seminář na téma Drobné ovoce se uskutečnil v Poděbradech 24. až 26. 7. 2015 na Střední zemědělské a Střední odborné škole Poděbrady. Závěr školení byl věnován exkurzi do specializovaného závodu Berry servis s.r.o. v Břežanech II.

číst dále
Úspěšné roubování ovocných dřevin zlepšeným způsobem za kůru

Jaroslav Matejsek

Seznámení se správným nářadím a vybavením k roubování; Správné uchování roubů; Ukázky celého postupu roubování; Porovnání ukázek roubování s přírůstky po několika letech.
Film byl pořízen ve spolupráci s firmou Sincolor www.sincolor.cz
DVD - PAL (formát 16:9) 53 minut, v roce 2015

číst dále
XII. Mezinárodní pomologický seminář

"Rozmanitost ve světě ovoce"13.-15. září 2013 v Hradci Králové

Současný stav ovocnářství v ČR; České odrůdy třešní

Šlechtění meruněk v České republice; Zkušenosti s pěstováním kdoulí; Faktory ovlivňující vnitřní a vnější kvalitu ovoce; O některých podnožích; Jarní řez ořešáku a výhody tohoto řezu; Copak je to za jablíčko, určování odrůd jablek na výstavách; Výchovný řez ořešáku, speciální metoda k založení korunky; Bohatost a rozmanitost starých a krajových odrůd jádrovin; Genofond ovocných dřevin na Slovensku; Exkurze – návštěva; České odrůdy drobného ovoce; Popisné znaky pro určování ořešáků; Ovocné stezky jsou více než ekoturismus; Hodnocení novějších odrůd slivoní; Meruňky a broskve pěstované na Slovensku; Od ovocných stezek ke genofondovým výsadbám.

DVD - Vydání v roce 2014

číst dále

1 2 (celkem: 20)