Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr

Zasazením stromu 28. října podpoříte rekord

Obracíme se na Vás, členy Českého zahrádkářského svazu, abyste dle svých možností podpořili pokus o vytvoření českého rekordu v hromadném sázení stromů, který vyhlásila Nadace Partnerství na 28. říjen letošního roku. V tento den může každý zaregistrovaný účastník vysadit kdekoli po České republice jakékoli množství stromů. Cílem akce je připomenout důležitost a význam stromů, zažít něco výjimečného a oslavit Den stromů.

Podmínkou pro účast na této akci je registrace účastníků do 20. října na e-mailu: strom.zivota@nap.cz a vysazení stromu právě 28. října. Do e-mailu pod heslem „REKORD" je potřeba uvést kontaktní údaje, místo výsadby, plánovaný počet vysazených stromů a jejich druh a množství zapojených lidí. Detaily najdete v informačním letáku. Sázet mohou jednotlivci, skupiny přátel, rodiny, občanská sdružení atd. Seznam všech účastníků, podrobná pravidla pro uznání rekordu a další informace najdou zájemci na webových stránkách www.stromzivota.cz/rekord .

Prosíme členy ČZS, aby při vyplňovní dotazníku uvedli nejen své jméno, ale i příslušnost k Českému zahrádkářskému svazu. Bude jistě zajímavé dozvědět se, kolik zahrádkářů tento den vysadilo na své zahrádce či ve svém okolí strom a podpořilo tak tuto dobrou myšlenku. Nezapomeňte, že strom můžete vysadit na svůj pozemek nebo na jiný pozemek, ale pouze se souhlasem vlastníka pozemku. Dejte také pozor na ochranná pásma inženýrských sítí. Pokud svůj strom i vyfotíte, rádi obrázek zveřejníme na webových stránkách svazu, kde budeme rovněž informovat o výsledcích rekordu.

Všechny vysazené stromy a zúčastnění lidé se sečtou a jejich výsledné množství bude pelhřimovskou Agenturou Dobrý den zaneseno do České databanky rekordů. Účastníci obdrží e-mailem čestný certifikát o uskutečnění rekordu.

Nadace Partnerství pomáhá již 20 let lidem, aby chránili a zlepšovali svoje životní prostředí. Poskytuje jim k tomu granty, odborné znalosti i služby a inspiraci ze zahraničí. Podporuje výsadbu stromů, ochranu přírody, šetrnou dopravu a turistiku, využívání obnovitelných zdrojů energie a kvalitní veřejná prostranství.

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.