Úspěšné roubování ovocných dřevin zlepšeným způsobem za kůru
Jaroslav Matejsek
OBSAH:
- seznámení se správným nářadím a vybavením k roubování
jednosečné a dvojsečné nůžky, roubovací a očkovací nože, pilky, štěpařské vosky, vázací pásky
ukázky a porovnání skladování v lednici při 0 °C nebo ve sklepě při obvyklé teplotě kolem 8 °C.
- ukázky celého postupu roubování
od
přípravy roubu, zakrácení a ošetření podnože, zavázání páskou
přes zamazání štěpařským voskem a natření latexem -
několikrát na různých dřevinách.
- porovnání ukázek roubování s přírůstky po několika letech
ukázka několika druhů ovocných dřevin v době roubování a následně s odstupem několika měsíců až několika let.
Film byl pořízen ve spolupráci s firmou Sincolor www.sincolor.cz výrobcem štěpařského vosku
JENTEN U.
DVD - PAL (formát 16:9) 53 minut, v roce 2015
zpět -->