Dýni nerostou plody

<<< zpět na hlavní stranu
  < zpět

Autor: Iva S. 2009-06-21 19:17:022537
Dobrý den, můžete mi poradit, jak mám "donutit" svoji dýni Hokkaido, aby tak zuřivě nekvetla a radši svoji energii věnovala dozrávání plodů? Měla několik malinkých dýní (cca 5 cm), ale zatím všechny uhnily a upadly. Kvete jak o život, mám jí ty květy otrhávat? Zatím jí jen zastřihávám výhony, jinak by byla rozlezlá po celém skleníku. Nemám s touto dýní žádné zkušenosti, tak prosím o radu. Děkuji.
Autor: OldaK 2009-06-22 15:42:452543
Nemám bohužel zkušenost s hokkaidem ve skleníku, ale v našich zeměpisných šířkách roste dobře i mimo něj. Zkuste ji nechat utéct ven, třeba omezí násadu květů a menší vlhkost dopomůže plodům vyzrát. Květy jsou samčí a samičí - mají viditelně baculatý semeník pod okvětními lístky. Při probírce je možné utrhnout samčí a opylit jím samičí.
Autor: Iva S. 2009-06-22 19:36:142544
Děkuji za radu. Jednu dýni mám ve skleníku a druhou venku. Rozdíl mezi nimi není, jen té venku teď začaly žloutnout listy. Jinak obě kvetou, ale nechtějí dozrávat...

přidat odpověď
Pokud váš příspěvek s tímto tématem nesouvisí, pak zde prosím neodpovídejte.
Založte si nové téma diskuse na hlavním menu. (Nejprve vyberte kategorii a v ní založte téma.)
Jméno
Text
připojit obrázek    jen JPG!
(max. šířka 640 px - větší obrázky budou zmenšeny)
pro přidání příspěvku zadejte kód z obrázku vlevo:
Celkem:
Dnes:
On line:
726164
714
8
© 2011 Český zahrádkářský svaz o.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.